Grootste collectie - ruim 2.500+ schilderijen
Verschillende formaten - alles op 100% écht glas
Meer dan 12.500 blije klanten - klantbeoordeling 9+
Review LogoKlantbeoordeling 9,8 - WebwinkelKeur
Eigen foto op glas
0
Grootste collectie - ruim 2.500+ schilderijen
Verschillende formaten - alles op 100% écht glas
Meer dan 12.500 blije klanten - klantbeoordeling 9+

Ophangsysteem

Op deze pagina vind je antwoorden op de meestgestelde vragen met betrekking tot ophangen van een glasschilderij.

Hoe hang ik het glasschilderij op?

Elk glasschilderij wordt compleet met ophangsysteem geleverd. Het ophangsysteem bestaat uit metalen ophangplaten die al op de achterzijde bevestigd/verlijmd zijn en twee muurhaken. Deze ophangplaten zijn zo ontworpen dat ze het gewicht van het glasschilderij kunnen dragen.

Door het bevestigen (boren en schroeven) van de twee meegeleverde haken op de muur kun je het schilderij gemakkelijk ophangen. Wij noemen dit een "blind ophangsysteem" omdat de bevestiging niet zichtbaar is aan de voorzijde van het glaspaneel.

Het glas van het schilderij hangt ongeveer een centimeter van de muur af. Dit geeft een mooi "zwevend" effect aan het schilderij.

Kortom, elk schilderij wordt helemaal compleet geleverd, inclusief ophangplaten (al bevestigd/verlijmd aan de achterkant bovenaan), afstandshouders (al bevestigd aan de achterkant onderaan) en de benodigde muurhaken, schroeven en pluggen. In een paar eenvoudige stappen hang je jouw schilderij aan de muur!

Onderstaand twee afbeeldingen:

Achterkant glasschilderij

Afbeelding van de achterkant van een glasschilderij met de verlijmde ophangplaten bovenaan en de afstandshouders onderaan. Afhankelijk van het formaat (en daarmee het gewicht) van het glasschilderij zullen de ophangplaten langer zijn.

Ophangset glasschilderij

Afbeelding van de meegeleverde ophangset bestaande uit muurhaken, schroeven en pluggen.

Is het ophangsysteem zichtbaar aan de voorkant?

Nee, na ophangen zul je aan de voorkant geen ophanging zien. Dit geeft een bijzondere en luxe uitstraling aan het werk/glasschilderij aan de muur.

Wordt het glasschilderij compleet geleverd inclusief ophangsysteem?

Ja, onze glasschilderijen zijn altijd compleet en klaar om direct op te hangen. Het complete ophangsysteem bestaat uit ophangplaten (al bevestigd/verlijmd aan de achterkant bovenaan), afstandshouders (al bevestigd aan de achterkant onderaan) en de benodigde muurhaken, schroeven en pluggen.

Kan ik een glasschilderij ook ophangen aan een railsysteem?

Bij elk glasschilderij wordt een ophangsysteem geleverd waarmee je het glasschilderij aan twee muurhaken kunt bevestigen. Deze muurhaken zijn zo ontwikkeld dat ze het gewicht van het glas zeker kunnen dragen. Aangezien er vele verschillende soorten schilderij-ophangrails bestaan, kunnen wij niet op voorhand zeggen of dat mogelijk is. Dit is onder andere afhankelijk van het maximale toegestane gewicht van de haak-koord combinatie, de rail zelf, als ook de wijze van ophangen. Wij bieden geen garantie bij schade als je een ander ophangsysteem gebruikt dan wat standaard meegeleverd is of als je gebruik maakt van een schilderij-railsysteem. Kortom, dit is voor eigen risico.

Wat als ik een andere vraag heb over ophangen van een glasschilderij?

Je kunt altijd contact opnemen met ons via [email protected], wij streven ernaar om binnen 24 uur je e-mail te beantwoorden.

 

Heb je een vraag of wil je advies?

E-mail ons

Binnen 24 uur antwoord
(op werkdagen)

E-mail bericht

WhatsApp ons

Binnen 24 uur antwoord
(op werkdagen)

WhatsApp bericht

Bel ons

Maandag t/m vrijdag:
10:00 - 16:00 uur

085-0600235
9,8Review LogoWij scoren een 9,8 op WebwinkelKeur

Glazenschilderijen.nl

Japansetuinlaan 4
3452 RV Vleuten
Nederland

BTW-nummer: NL001866409B76
KvK-nummer: 73633895